Dieptemassage met triggerpoints

Door opgehoopte spanningen, zoals stress, in je lichaam ontstaat er verzuring in de spieren. Door krachtige massagetechnieken toe te passen, wordt die spanning opgeheven en wordt de bloed- en zuurstofcirculatie verbeterd. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spieren die aanvoelen als knopen. Als triggerpoints zich verharden dan sluiten ze voor een deel de aanvoer van voedingsstoffen in de spieren af. Druk je op de spierknoop dan geeft dit pijn, deze pijn kan uitstralen naar een heel ander gebied. Zo kan een triggerpoint bij het schouderblad hoofdpijnklachten veroorzaken. Bij een dieptemassage wordt er dieper gemasseerd in de spieren/bindweefsels en rond de gewrichten.

Triggerpoints kunnen ontstaan door een overbelasting, stress, slechte houding, een ongezond leefpatroon, een lichamelijk letsel en het onderdrukken van emoties.


Door een constante, tijdelijk druk uit te oefenen op de triggerpoints wordt de spierknoop los gemaakt en de doorbloeding verbetert.
Er wordt gebruik gemaakt van langzame, krachtige en diepe bewegingen van vingers, duimen, vuisten, elleboog en onderarm zodat de afvalstoffen goed worden afgevoerd.


De massage kan pijnlijk zijn, maar de spieren/gewrichten worden hierdoor wel soepeler. Spanningen verminderen en er wordt serotonine het “gelukshormoon” geproduceerd waardoor je je beter in je vel voelt.

De massage duurt 90 min. en kost €90.