pexels-ksenia-chernaya-6340486.jpg

Ontspannende kindermassage

We zijn allemaal druk in ons hoofd en gaan te gehaast door t leven.
Steeds meer kinderen hebben last van spanning, stress en klachten van hoofdpijn, buikpijn, boosheid, heftige emoties, ... 

Omdat kinderen nog heel erg openstaan voor hun omgeving is het vaak moeilijk om de prikkels die ze binnen krijgen te doseren en te verwerken. 
Met name gevoelige/ hoogsensitieve/hoogbegaafde kinderen en kinderen met ADHD, autisme, ... hebben moeite met deze filtering en verwerking. Zij ervaren emotionele, mentale en fysieke klachten. 

Kindermassage helpt kinderen te ontspannen. Ze slapen beter, voelen zich beter in hun vel, zijn rustiger en hebben een beter veiligheidsgevoel. Bovendien versterkt het hun immuniteit en hebben ze minder stress. 

Kindermassage biedt het kind verschillende voordelen, zoals:

  • Verhoging van het lichaamsbewustzijn

  • Verbetering van het zelfvertrouwen

  • Daling van de cortisolwaarde, een hormoon dat voor stress zorgt, in het lichaam.

  • Daarnaast zorgt massage voor de aanmaak van oxytocine en endorfinen. Deze hormonen geven een geluksgevoel en helpen bij het verlagen van de bloeddruk en verhogen het welbevinden van het kind. Onderzoek heeft aangetoond dat door regelmatige massages het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt. En dat is goed nieuws voor de werking van het immuunsysteem, oftewel: het verhoogt je weerstand. Door de vrijgekomen oxytocine krijgen slechte eters weer trek in voedsel, verbetert de sociale interactie en neemt zorgzaamheid voor de omgeving toe.

  • Het kind wordt minder agressief

  • Het werk goed bij het inslapen van een kind, tegen onrust of verdriet. Ook voorafgaand of tijdens de dagen van een  examen, kan een massage rust geven.

  • Kortom: redenen genoeg om het te ervaren!
     

Ontspannende massage over het volledige lichaam.

Met of zonder kleding (met ondergoed) en de ouder blijft aanwezig in de ruimte. Bij massage met kleding doen we de kousen uit en gebruiken we wel olie.
Onze olie is100% natuurlijke parabeenvrije olie en etherische olie. 

Leeftijd vanaf 5 jaar.

Er is ook een mogelijkheid voor duo kindermassage.

De behandeling duurt 45 min. en kost €45.

Traject mogelijk. Betaal in één keer 5 beurten en ontvang een korting van €25.

Traject 5 beurten €200 ipv €225 (opnemen binnen 6 maanden)